Continguts del blog

Comprar productes ecològics i de proximitat ja és més que una tendència dels darrers anys. Gairebé la meitat de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que no tothom ho fa de manera diària  -només un 5% -, segons apunta un estudi del Baròmetre de Percepció i Consum d’Aliments Ecològics del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Però amb... Seguir llegint
Arriba Sant Jordi, una de les festes populars catalanes més esperades. Aquest any cau en diumenge, però tot i que sigui un dia entre setmana, Sant Jordi té impregnat aquest aire de dia semi-festiu. Tothom surt al carrer. Sí, tothom. Perquè aquell dia ningú es queda a casa tot el dia. Sempre hi ha un moment per sortir a voltar, i sobretot, per tafanejar llibres.És aquí quan entren en joc els... Seguir llegint
Fa unes setmanes vaig fer una visita molt interessant a l’exposició “Miralda Madeinusa”  d'Antoni Miralda, que fins el passat 9 d’abril estava al MACBA i recollia els projectes realitzats per l’artista als Estats Units. No sóc una persona entesa en art i moltes vegades no acabo d’entendre el significat de l’art conceptual més enllà del purament... Seguir llegint
Diversos mercats de la ciutat s’han despertat amb música a capella de la mà dels Barcelona Gospel Messengers. Una formació vocal que està d’aniversari i celebra els seus 10 anys amb un seguit d’actes que han començat als mercats aquest abril. Aquest tret de sortida de la commemoració dels 10 anys ha estat una actuació simultània pels diferents mercats de Barcelona amb la... Seguir llegint
Ja ha començat la matriculació a les escoles d’infantil. Els que heu anat fent el viacrucis de les portes obertes pels centres educatius, ja haureu notat que l’ensenyament esta vivint un moment de canvi. Es treballa per projectes, ja no hi ha motxilles carregades de llibres ni deures, les classes magistrals van desapareixent i la manera d’aprendre passa més per l’... Seguir llegint
Segons la definició del diccionari de llengua catalana, els coberts són el joc de cullera, forquilla i ganivet. I també el parament de taula que correspon a cadascun dels comensals en un àpat.Però, i què més en sabem de la seva història? Doncs que als inicis de l’alimentació humana, tots menjaven amb les mans, en l’època grega ja va ser important menjar sense tacar-se gaire la roba o... Seguir llegint
Sempre m’ha agradat el cinema oriental d’arts marcials i sempre m’han agradat les pel·lícules de cuines, cuiners i àpats diversos. Però mai m’hauria imaginat el resultat de sumar “Los Siete Samurais” i “El Festín de Babette”. Ara ja no ho haig de fer, perquè entre les novetats de Netflix hi ha una sèrie que es diu El Gourmet... Seguir llegint
L’Espai Cuina’m, dins el Mercat de la Vall d'Hebron, ha estat el punt de trobada entre els professionals de la salut i el públic general interessat en saber una mica més de la relació entre el menjar bé i tenir bona salut. Els encarregats no només de donar les explicacions, sinó també de cuinar han estat el Dr. Àlex Pasarin, cap del servei de Rehabilitació de l’Hospital... Seguir llegint
Quan en Joan va pensar en fer alguna cosa per ajudar els altres, mai s’hagués imaginat en com de gran es faria la seva associació “Llibre Solidari” on la literatura es posa al servei dels ciutadans i les accions solidàries. Uns llibres que ajuden moltes persones i apropen la cultura a diversos indrets, entre ells, els nostres mercats.Fa sol, la primavera despunta i no hi ha un... Seguir llegint
A hores d’ara segur que ja saps com d’important és introduir la fruita a la teva dieta diària. No serem els primers que t’expliquin les virtuts que tenen les fruites i els vegetals per l’organisme, però sí volem remarcar la importància de l’aigua que ens aporten els vegetals i les fruites de temporada.En el Dia Mundial de l’Aigua, a banda de recordar la... Seguir llegint

Pàgines