Mercat de mercats

Diuen els que estan al dia que la cuina peruana es perfila com la substituta de la japonesa entre els més ‘trendy’. O sigui que estàs ‘gastronòmicament out’ si no saps que és el camote (moniato), el choclo (blat de moro), el rocoto (un tipus de bitxo), l’anticucho (un plat fet amb cor de vedella), la causa (un plat fet amb patata) o el ají (un guisat d’aviram,... Seguir llegint
Són les petites coses les que fan gran qualsevol propòsit. Faig cas de la dita: el diable sempre està en els detalls. Jordi Millan, berguedà, enginyer agrònom, promotor d’establiments de cocteleria, restauració i enologia, i sobretot, una persona entusiasta i vital, al seu pas per Mercat de Mercats va compartir els seus coneixements a l’hora de preparar un clàssic dels còctels, el... Seguir llegint
Ja està tot dit sobre la pasta? Uns ingredients tan coneguts i uns plats de fórmules tan rígides permeten algun canvi més enllà de posar dauets de pernil en comptes de bacó o orenga en lloc d’alfàbrega? L’ocasió la pinten calba, diuen. I, calba o no, l’ocasió me la va donar la passada edició de Mercat de Mercats. Amb aquest dubte rosegant-me el cervell em vaig presentar a l... Seguir llegint
El mercat de la Vall d’Hebron té una cuina que funciona a tot gas. La trobareu en la planta superior del mercat, condicionada per preparar tota mena de plats i acollir desenes d’activitats per a tots els públics. Es diu “Espai Cuina’m” i al front hi ha l’Àgata Albero, que coordina tot el que allà s’hi cou. Bé, és més que coordinadora. De fet és... Seguir llegint
“La cuina d’un país és el seu paisatge posat a la cassola”, diu Josep Pla i la Mercè Capdevila, des de la seva parada al mercat de la Concepció (Avinova), acompanya el pensament de l’escriptor empordanès tant a les etiquetes que serveix amb els productes ja preparats com amb la resta de productes que s’enduran els seus clients per fer-los al seu gust. La Mercè... Seguir llegint
Hem arribat als 10.000 seguidors al nostre canal d’Instagram i estem com unes castanyoles. Però no només per això: a Twitter hi vam arribar a principis d’any –i ja els passen de llarg perquè som més d’11.500- i a Facebook segur que hi arribarem abans que s’acabi aquest 2015. Per això podem dir, ben orgullosos, que el 2015 passarà a la història dins de la comunitat... Seguir llegint