Mercat de mercats

“Els egipcis ja van descobrir l’exquisidesa del foie”, exclama en Salvador Capdevila. Porta més de 30 anys treballant als mercats principalment amb pollastres, aviram i caça. En aquesta edició de Mercat de Mercats es proposa desmentir els mites sobre la producció del foie. Segons el paradista és fals que es maltracti els animals per a fer possible aquest aliment tant preuat. De... Seguir llegint
Aquest any en Xavi Bou, de Xarcuteries Bosch del mercat del Clot, repeteix com a “Artista de Mercat” al Mercat de Mercats. La seva és una llarga història d’amor amb el món de la xarcuteria; els derivats del porc i en especial el seu pernil cuit totalment natural, marca de la casa, són el producte estrella de la seva parada. Però els temps canvien, ell és... Seguir llegint
En això del picant, l’Eduard Soley és un pou de ciència. Si hi hagués un trivial pursuit sobre bitxos, picants i coents, contestaria totes les preguntes. Seria el ‘rei dels formatgets’. I això que, dels 55 anys que porta al mercat, ‘només’ en fa 20 que es dedica al picant. A mesura que ho anava desenvolupant, llegia tot el que li queia a les mans sobre el tema.... Seguir llegint
He quedat amb en Xavi Bou, de Xarcuteries Bosch del mercat del Clot, que serà un dels ‘Artistes de Mercat’ del pròxim Mercat de Mercats. Però a la cita vénen els tres germans: en Xavi, en Jordi i en Joan, perquè tots tenen alguna cosa a dir sobre l’enigmàtic títol de la ponència: ‘Xarcuteries Bosch: 150 anys elaborant productes del segle XXI’.Me l’expliquen:... Seguir llegint
El mercat de la Vall d’Hebron té una cuina que funciona a tot gas. La trobareu en la planta superior del mercat, condicionada per preparar tota mena de plats i acollir desenes d’activitats per a tots els públics. Es diu “Espai Cuina’m” i al front hi ha l’Àgata Albero, que coordina tot el que allà s’hi cou. Bé, és més que coordinadora. De fet és... Seguir llegint
L’Àngels Fisas, venedora de fruita i verdura al mercat de la Concepció, on té la parada Fruites Molins, participarà a l’actitivitat ‘Artistes de mercat’ que tindrà lloc a l’estand de Mercats de Barcelona durant la pròxima edició de la fira Mercat de Mercats. L’hem anat a veure perquè ens faci cinc cèntims de la seva intervenció sobre carbasses, bolets i... Seguir llegint
És un peix blanc indicat per a totes les dietes, per exemple la dels més petits, amb un baix contingut en greixos i alt en omega3, que redueix el colesterol a la sang... ric en proteïnes i en vitamina A... De què parlem? Efectivament, del bacallà. La Rosa Marina (bacallà i conserves, al mercat de Santa Caterina) farà d’aquest producte el protagonista de la seva xerrada de la secció '... Seguir llegint
“La cuina d’un país és el seu paisatge posat a la cassola”, diu Josep Pla i la Mercè Capdevila, des de la seva parada al mercat de la Concepció (Avinova), acompanya el pensament de l’escriptor empordanès tant a les etiquetes que serveix amb els productes ja preparats com amb la resta de productes que s’enduran els seus clients per fer-los al seu gust. La Mercè... Seguir llegint
Sobre la carn picada té intenció de parlar David Barroso, de David Carnissers del mercat de Santa Caterina, en la seva intervenció dins la secció 'Artistes de Mercat' en el pròxim Mercat de Mercats. Un producte amb una evolució extraordinària que l’ha catapultat de ‘prohibit’ a ‘estrella’. ‘Abans servia per netejar taulells –ens explica en... Seguir llegint
“Dóna-li voltes al producte!”, proposa en Josep Ribas, membre de la tercera generació familiar dedicada al sector de l’aviram (“Aviram la Moreneta") i actual president de la Junta de Comerciants del mercat de Sant Gervasi. De fet, més que un suggeriment, és una solució. La conversa gira sobre el tema de la propera xerrada en què intervindrà a la secció '... Seguir llegint

Pàgines