Mercat de mercats

Diuen els que estan al dia que la cuina peruana es perfila com la substituta de la japonesa entre els més ‘trendy’. O sigui que estàs ‘gastronòmicament out’ si no saps que és el camote (moniato), el choclo (blat de moro), el rocoto (un tipus de bitxo), l’anticucho (un plat fet amb cor de vedella), la causa (un plat fet amb patata) o el ají (un guisat d’aviram,... Seguir llegint
Ja està tot dit sobre la pasta? Uns ingredients tan coneguts i uns plats de fórmules tan rígides permeten algun canvi més enllà de posar dauets de pernil en comptes de bacó o orenga en lloc d’alfàbrega? L’ocasió la pinten calba, diuen. I, calba o no, l’ocasió me la va donar la passada edició de Mercat de Mercats. Amb aquest dubte rosegant-me el cervell em vaig presentar a l... Seguir llegint
Tot i que els cuiners diuen que no és gens interessant, la majoria dels amants de la gastronomia tenen el desig secret de poder ficar el nas a les cuines dels restaurants més punters. Qui no voldria mirar per un foradet el dia a dia d’El Celler de Can Roca o del Quique Dacosta Restaurante? I, encara més, qui no voldria ‘ficar-se dins del cap’ de Joan Roca o de Quique Dacosta per... Seguir llegint
Sessió de cuina xinesa en aquesta edició de Mercat de Mercats que s’ha dedicat a la ‘cuina del territori. La fem amb Josep Maria Kao, hereu del primer xef xinès de Barcelona, i la seva filla Meilan, del restaurant Kao Dim Sum, el germà petit del Shanghai, especialitzat en aquests ‘petits mos’ que són una de les últimes tendències gastronòmiques d’aquest any 2014.... Seguir llegint
Durant aquest Mercat de Mercats he tingut oportunitat de viatjar a tradicions gastronòmiques tan diferents com la xinesa o la mexicana i treure el nas a cuines tan pròximes com la francesa sense moure’m de l’Aula Gastronòmica.Fins i tot he pogut fer una ullada al mític ‘La Tour d’Argent’ de la mà de Romain Fornell i la seva ponència sobre un producte tan francès com... Seguir llegint
Aquesta és la història d'una gallina inquieta, que volia veure món i s'atrevia a travessar carreteres si el premi s'ho valia. És la història d'un grup de xefs catalans i paradistes dels mercats de Barcelona que es preguntaven per què la gallina va travessar la carretera i d'un xef que en tenia la resposta... Tots els protagonistes tenen un punt en comú: Mercat de Mercats. I tots es van prestar... Seguir llegint
Ja es respira ambient ‘Mercat de Mercats’. Si més no així va ser el passat dia 3 d’octubre per a una quinzena de blogaires gastronòmics que van respondre a la nostra crida per clavar queixalada en primícia una de les tapes que es podran tastar durant la fira que arrenca el pròxim divendres 17 d’octubre a l’Avinguda de la Catedral.  Hi ho vam fer amb un... Seguir llegint
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia l'ha considerat el millor esdeveniment gastronòmic de l'any i això ens fa molt contents. El guardó per a la fira organitzada per Mercats de Barcelona és un dels Premis Nacionals de Gastronomia que atorga l'Acadèmia cada any i que es donaran el pròxim mes de maig.Per aleshores ja estaren en plena preparació de la nova edició, la del 2014, d'... Seguir llegint
Ser cuiner és una passió, segons Carles Gaig. O que et toqui la loteria, en paraules de Juan Mari Arzak. Durant el passat Mercat de Mercats, els dos grans de la cuina basca i catalana van respondre així a una pregunta del públic sobre la gran qüestió: Què és ser cuiner?

Pàgines