Mercat de mercats

Primer dia de la fira. Tots els comerciants dels mercats barcelonins que hi participen han obert les seves parades oferint un tast dels seus productes, tant per cuinar com ja preparats.  A l’estand de Fruits de Mar Pedro, del mercat de la Llibertat, el propietari i els venedors no amaguen la satisfacció per una bona jornada de vendes i perquè han conegut nous clients. A la venda,... Seguir llegint
Aquesta és la història d'una gallina inquieta, que volia veure món i s'atrevia a travessar carreteres si el premi s'ho valia. És la història d'un grup de xefs catalans i paradistes dels mercats de Barcelona que es preguntaven per què la gallina va travessar la carretera i d'un xef que en tenia la resposta... Tots els protagonistes tenen un punt en comú: Mercat de Mercats. I tots es van prestar... Seguir llegint
A l’Aula Gastronòmica i per parlar de l’oli, una parella de gustos oposats. Mentre el xef Jordi Cruz es confessa molt arbequí, la comerciant Ana Maria Weberman es declara fan de l’hojiblanca barrejada amb una mica de picual. Què vol dir això? Doncs, fent servir les paraules del mateix Jordi Cruz, per a ell l’ametlla verda i per a l’Ana el rock and roll.Tots dos s... Seguir llegint
Amb tota una vida dedicada als bolets, Llorenç Petràs, de Bolets Petràs al mercat de la Boqueria, ha viscut l’evolució de l’època en que hi havia pocs bolets a la venda a l’actual, en què són molts i variats. Una evolució que ha vingut de la mà dels cuiners, que els han portat a les nostres taules i els han fet traspassar les fronteres comarcals.“Ha arribat un moment que... Seguir llegint
Tot i que el títol eren les parts de la vedella, els dos ponents s'han centrat en una secció molt concreta: els menuts i més particularment el cap.Així, Frederic Olivella, carnisser i president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Carmel, ha volgut recordar que hi va haver un temps en què hi havia una "jerarquia social" de la vedella: els rics i els monjos menjaven... Seguir llegint
Després d'un video una mica violent sobre la matança del porc, que el xef Nandu Jubany que ho ha viscut tota la vida, ha reivindicat com un fet cultural nostre, ell i Jordi Bou, de Xarcuteries Bosch, s'han posat mans a l'obra per demostrar la dita, que del porc tot s'aprofita.I han arrencat amb la demostració pràctica de com fer unes mini-llonganisses que al restaurant que el xef... Seguir llegint