Mercat de mercats

Diuen els que estan al dia que la cuina peruana es perfila com la substituta de la japonesa entre els més ‘trendy’. O sigui que estàs ‘gastronòmicament out’ si no saps que és el camote (moniato), el choclo (blat de moro), el rocoto (un tipus de bitxo), l’anticucho (un plat fet amb cor de vedella), la causa (un plat fet amb patata) o el ají (un guisat d’aviram,... Seguir llegint
Ja està tot dit sobre la pasta? Uns ingredients tan coneguts i uns plats de fórmules tan rígides permeten algun canvi més enllà de posar dauets de pernil en comptes de bacó o orenga en lloc d’alfàbrega? L’ocasió la pinten calba, diuen. I, calba o no, l’ocasió me la va donar la passada edició de Mercat de Mercats. Amb aquest dubte rosegant-me el cervell em vaig presentar a l... Seguir llegint
Sessió de cuina xinesa en aquesta edició de Mercat de Mercats que s’ha dedicat a la ‘cuina del territori. La fem amb Josep Maria Kao, hereu del primer xef xinès de Barcelona, i la seva filla Meilan, del restaurant Kao Dim Sum, el germà petit del Shanghai, especialitzat en aquests ‘petits mos’ que són una de les últimes tendències gastronòmiques d’aquest any 2014.... Seguir llegint
Durant aquest Mercat de Mercats he tingut oportunitat de viatjar a tradicions gastronòmiques tan diferents com la xinesa o la mexicana i treure el nas a cuines tan pròximes com la francesa sense moure’m de l’Aula Gastronòmica.Fins i tot he pogut fer una ullada al mític ‘La Tour d’Argent’ de la mà de Romain Fornell i la seva ponència sobre un producte tan francès com... Seguir llegint
Ja es respira ambient ‘Mercat de Mercats’. Si més no així va ser el passat dia 3 d’octubre per a una quinzena de blogaires gastronòmics que van respondre a la nostra crida per clavar queixalada en primícia una de les tapes que es podran tastar durant la fira que arrenca el pròxim divendres 17 d’octubre a l’Avinguda de la Catedral.  Hi ho vam fer amb un... Seguir llegint
Ja vam comentar en un altre post que la proposta de Fran Agudo i David Gil, els joves representants del Tickets a l’Aula Gastronòmica del Mercat de Mercats, ens va semblar molt atractiva ja que no només convidava a la diversió i menjar amb els dits sinó també a compartir.Justament la recepta que us porten aquí és un exemple d’un plat per compartir segons la filosofia Tickets. I un... Seguir llegint
Molt atractives van ser totes les propostes que un clàssic barceloní com Via Veneto va portar a l’Aula Gastronòmica en aquesta edició de Mercat de Mercats. La seva ponència es titulava ‘La cuina barcelonina’ i per fer-li tot l’honor, Pere Monje i la seva cuina van presentar una versió actualitzada de ‘Llomillo amb mongetes’, un dels ‘hits’ de l... Seguir llegint

Pàgines